Foto
27-07-2017 | Nieuws

Recept van de maand juli

Linzensalade

Deze linzensalade kun je lauwwarm eten, maar is ook koud erg lekker en daardoor makkelijk voor een picknick, de lunch voor onderweg naar je vakantieadres of voor op het strand.

 

Wat heb je nodig?

  • 500 gram linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 cm geperste (verse) gemberwortel
  • 2 laurierblaadjes

 

  • Bosuitjes
  • Kerstomaatjes
  • Feta
  • Bosje koriander
  • Bosje munt
  • Gemalen komijnzaad
  • Sap van 1 citroen
  • Zout

 

Hoe maak je het klaar?

  • Kook de linzen volgens de verpakking in bouillon van het bouillonblokje samen met de geperste knoflook, gember en de laurierblaadjes.
  • Snijd de bosuitjes, kerstomaatjes, feta, koriander en munt en voeg deze bij de gekookte linzen.
  • Voeg zout en komijnzaad naar eigen smaak toe.
  • Voeg als laatste het citroensap toe.

 

Dit recept is voor 4 personen


Ook een erg gemakkelijk recept als ik een keer een drukke dag heb. Dan maak ik het de avond ervoor klaar.


Terug naar nieuwsoverzicht